Met een nog relatieve rustige voorbereiding de jaarlingen toch hun vuurdoop geven.

113 duiven mee naar de eerste marathon vlucht.

Alle jaarlingen zijn mee naar Ruffec, dat aangevuld met 1 oude duivin, en 7 losse tweejarige doffers.

De jaarlingen (105 stuks) zitten voor 80% op een neststand van verse eitjes, de andere waren nog vrijgezel. Blijkbaar is het kiezen van een partner voor sommige toch lastiger dan gedacht.  Ik doe al jaren aan vrije koppeling en normaal is dat zo klaar, echter dit jaar wil een gedeelte van de jaarlingen nog niet echt kiezen.

Omdat Ruffec relatief makkelijk lijkt (824 km) en de nog forse aantallen besloten de jaarlingen  niet te bewaren tot aan het weekend van Agen/Periqueux maar dus nu al in te zetten op Ruffec NPO.

De 7 losse doffers hadden helaas niets te kiezen, daar de verhouding doffers/duivinnen bij de meerjarige duiven een beetje scheef is. Echter zorgen die losse mannen voor veel onrust, om die reden zijn ze mee naar Ruffec, even wat rust op de afdeling van de meerjarige duiven.  De oude duivin (van 2019) wilde steeds terug naar het hok van de jaarlingen, na twee weken haar steeds terug gestuurd te hebben, was ik er wel klaar mee en heb haar d’r zin maar gegeven.

De duiven zijn heel rustig en zonder poespas klaar gemaakt, daar de piek van het  seizoen nog iets later moet plaats vinden. (weekend Pau wil ik er staan) komende week gaat er ook nog een  ploeg naar St.Vincent (NPO) zodat die later naar Dax (ZLU) kunnen.

We hopen op een mooie leerzame vlucht voor de jaarlingen en laten ons zaterdag wel verassen wat ze gaan brengen.

Ik heb zes jaarlingen aangewezen in het systeem op basis van een stukje verwachting was ze op de inspeelvluchten hebben laten zien.  Afwachten of dat een garantie voor zaterdag is. Kijken of we al ergens een resultaat kunnen halen voor de Gouden Duif competitie “Zware Fond”

Groet Arjan.