Een goed resultaat op Periqueux maar een matig resultaat op Agen.

De beide vluchten werden op vrijdag morgen gelost, Periqueux 8:00 uur en Agen 8:05 uur.  En konden we op de vrijdag gespannen volgen wat de aankomsten zouden zijn op de kortere afstanden.  Al gauw werd duidelijk dat Agen vanwege meer km met kopwind in Frankrijk zwaarder zou gaan worden dan Periqueux.  En dat was precies de reden waarom ik de jaarlingen op Periqueux had gezet ,en een iets ouder (wel onervaren) ploegje twee-jarige op Agen.

Op basis van de eerste meldingen stonden we rond half negen op de avond gespannen te wachten op wat er zou gaan komen. tot we ineens werden wakker geschut door een knalvroege duif bij Comb. ten Cate die om 8:40 uur een duif draaiden. We hadden dus nog een kwartier om ze te kloppen. Achteraf bleek dat te  hoog gegrepen en moesten we wachten tot iets voor half tien toen de eerste duif zich melde.  Vervolgens kregen we een heel stel mooie aankomsten te zien, in totaal 16 duiven melden zich op dag 1 in Genemuiden waarvan de laatste twee om 23:01 uur nog op de klep vielen.  In de vroege ochtend waren de volgende duiven ook al weer snel present. Al met al een goede vlucht met als resultaat.

94 mee / 66 prijzen : NPO – 8,23,29,38,39,49,59,60,61,63,68,76,85 in afdeling 8. (13 prijzen top 100 NPO)

Over Agen kunnen we korter zijn, matig tot slecht ergens  te beginnen rond plek 350 nationaal.  Ik kreeg weer de bevestiging wat ik het hele jaar al van de probleem ploeg zie van vorig jaar. Ze zien er op zich best goed uit, maar blijkbaar verteren ze zware en lange inspanningen niet goed.

Ieder die goed gepakt heeft, gefeliciteerd en geniet ervan.

Groet Arjan