Herstart in het seizoen met zes duiven naar St.Vincent 2023.

Na de kuur tegen de luchtwegen  deelgenomen met zes duiven aan St.Vincent.   We waren zeer benieuwd of de kuren het gewenste effect hadden op de gezondheid en op het fit zijn van de duiven. Bij het inkorven stonden de duiven mij wel aan. (nog geen tien met een griffel) maar wel knap genoeg om te durven korven.

Van deze zes duiven waren er ook drie al naar St.Vincent middag lossing geweest, en waren toen mijn 1e, 4e, en 5e duif op die vlucht.

Na de belabberde lossing zit je dan met twijfel te wachten, zijn ze ongeschonden het luchtruim in gekomen? of hebben ze een van de auto’s of lantaarnpalen geraakt?  Daarnaast rijst ook de de twijfel van, oké ze voelden best knap aan, maar hoe is lichaam aan de binnenkant.  Kan het lichaam deze zware belasting al weer aan?  ff 1137 km rammen terug naar huis.

Of te wel, zondagavond zaten we niet met echte torenhoge verwachtingen in de stoel te wachten.  Na de eerste meldingen was Jelle Jellema de eerste liefhebber die op een vergelijkbare afstand (10km korter) een vroege duif pakte iets over negen uur.  De spanning nam toe, en ook de twijfel , maar dan iets voor half tien kwam de 18-046 aanknallen en lande om 21:28 uur op de klep. Een mooie prestatie van deze vijf jarige doffer, die de laatste jaren vaak een beetje tegen viel. Maar hij was ooit op ZLU Agen als twee-jarige duif mijn 1e duif op het hok, en dan verdien je wat extra krediet bij mij.

Resultaat een 32e Nationaal tegen 2.532 duiven.

PS, hoeveel duiven zijn er nog gevallen in zuid Nederland na 22:20 uur ?    echt belachelijk dat de NT tijd doorloopt tot 22:50 uur ! dat extra half uur vliegtijd op de ZLU vluchten is voor alle duiven op dag 2 gewoon pure straftijd.