Nationaal Pau.

Gisteravond was het dan eindelijk zover, de eerste duiven zijn onderweg voor de eerste grote afspraak van het seizoen 2022. Er zijn door mij 32 duiven ingemand in NIC Nieuwleusen, waar door 14 deelnemers in totaal 167 duiven bij elkaar zijn gebracht.

In tegenstelling tot voorgaande jaren heb ik dit jaar niet mee gedaan op Limoges en St.Vincent daar ik helaas veel te weinig vertrouwen in “ons aller” NPO als organisatie meer heb.  Waarom? dat lieten ze afgelopen weekend maar weer eens zien, door ook Nationaal St.Vincent weer flink te verknoeien en in deze mooie klassieker in het afvoerputje te gooien.

Mijn duiven hebben in de voorbereiding een twaalftal vluchten afgewerkt met afdeling 8, waaronder twee keer Morlincourt (400 km) en nu moeten klaar zijn voor het grote werk. In mijn beleving heb ik als “baasje” er het maximale aangedaan, en nu is het aan de duiven.  Na hun laatste afdeling vlucht zijn ze nog een paar keer gelapt op een 50 km afstand. Het zou voldoende mooeten zijn.

Er zijn ook een aantal tweejarige duiven ingemand, iets wat niet de planning was. Normaal gaan er volgens mijn “winterplanning” alleen driejarige duiven naar Pau, echter legden een aantal duivinnen wat te snel.  En toen had ik de keuze, ze spelen op een goede stand op Pau, of een week wachten en ze dan op een “rare” stand naar Nationaal Agen doen.  Op basis van de weersverwachting met zuid-westen wind ,de keuze gemaakt om ze op Pau te zetten. Laten we hopen dat we een mooie vlucht gaan krijgen met niet al te veel regen op de terug weg.

Pau: 1137 km.

Aantal duiven mee: 32, 18 duivinnen en 14 doffers. (17 driejarige en 15 tweejarige)

1e Get. NL19-617 “Fast Blue” Een kleindochter van zowel ” Snelle Jelle” als ook van “Blue”

2e Get. NL19-586 “Blauw Gijsje” Een duivin uit de lijn van “Olympic Miss Gijsje”  deze duivin won al 5 op 5 waaronder een 3e Nationaal Bergerac tegen meer dan 21.000 duiven in 2021.

3e Get. NL19-549 “Limoges Oil”  kleindochter van “Roos ”  (3e nationaal Barcelona bij Jelle)  kwam van Limoges helemaal onder de olie terug en was ondanks dat toch nog knap op tijd.

4e Get. NL19-544 ” De 544″ Knappe duivin uit de lijn van “Olympic Miss Gijsje” welke o.a. al een 19e Nat. Cahors won.

5e Get. NL19-646 “De 646” Fijne doffer, uit de lijn van “Olympic Miss Gijsje” en zijn moeder is een volle zus van “Blue”  de 646 won vorig jaar al een 104e Nat.Narbonne.

6e Get. NL19-633 “Jutta”  Een kleindochter van “Snelle Jelle” welke al mooie prijzen gewonnen heeft.

Suc6 aan alle deelnemers,  Groeten Arjan