Er zijn er 25 en 35 stuks onderweg.  Het is op twee gewonde duifjes na stil op het hok van de jaarlingen.

Wat gaat het snel en hard, en wat wordt je als melker geleefd deze weken. Je bent maanden aan het inspelen en voorbereiden en als de marathon trein eens begint te rijden knalt ie je in een poep en een scheet naar het einde van het seizoen.

Afgelopen dagen zijn de jaarlingen ingemand voor hun 2e grote opdracht van hun leven. Nadat ze een aantal weken geleden al het weekend Ruffec/Agen hebben gevlogen staan ze nu samen voor zoals het nu lijkt een iets zwaardere uitdaging. Was het in hun eerste marathon weekend nog veelal zuiden wind, nu lijkt de wind uit een andere hoek te gaan waaien.

We hebben net als hun eerste opdracht, de duivinnetjes ingemand op de ZLU en de doffertjes op de NPO vlucht.  We doen dat hier bewust op advies van een aantal ervaren ZLU spelers die zeggen dat je de jaarling doffers moet sparen als je er later nog iets aan wil hebben. Het zwakke geslacht (de duivinnen) kunnen al veel meer aan op jonge leeftijd.   Ik snap en zie en voel dat wel, daar waar de duivinnetjes al van gewapend beton lijken te zijn, voelen de jaarling doffers nog vaak aan als een stelletje groentjes. (nog te on samenhangend van bouw, dat stukje lichaam en balans moet nog komen)

Op Narbonne 25 duivinnen mee, waarvan eentje van 2020 en vierentwintig van 2021.

Op Bergerac 31 jaarling doffers mee, en 4 jaarling duivinnen.(deze 4 waren te laat thuis gekomen van de ZLU vlucht Agen)

Suc6 voor de deelnemers, maar doe vooral kalm aan, ik ben nog op zoek naar een extra vaasje.