Najaar – De rui en winterkweek.

We naderen al weer het eind van Oktober, en een aantal zaken zijn nog of al in volle gang.

De vliegduiven:  De oude vliegduiven en de gespeelde jonge duiven zijn nog bezig met hun ruiproces. De meeste moeten nog 2 oude slagpennen wisselen en dan zijn ze klaar voor 2022. Tot die tijd blijf ik ze goed voeren met de Beijers- Koopman All-in One mengeling. Bij de gespeelde jongen heerst momenteel wel een vorm van Herpes op de afdeling, en zien we veel vieze neuzen, natte oogjes, en als ze niezen en met hun kop schudden dan zie je het slijm/snot ” rond vliegen” fijn is dat niet, maar het hersteld zich van zelf. Het duurt vaak wel lang omdat het van duif naar duif gaat, en ze het zeker niet allemaal even snel te gelijk krijgen.

De Kweekduiven:  bij de kweekduiven zijn we al aan de kweekvoorbereiding bezig voor het komende seizoen. De duiven zijn momenteel bijna 14 dagen gekuurd tegen paratypus, en zouden a.s. zaterdag ingeënt gaan worden tegen paratypus. Echter het baasje heeft Corona, dus de enting kon er dit jaar zo maar bij in gaan schieten. (zeg maar gedwongen een nieuwe ervaring op te doen)

Wat beide ploegen betreft zal er zowel in de kweek als ook de vliegploeg nog een laatste selectie moment plaats vinden op basis van de laatste cijfers en conclussie nog een aantal uitgeselecteerd gaan worden.  We hebben er allemaal veel te veel, en met een aantal minder gaat het waarschijnlijk alleen maar beter en harder.

Suc6 allemaal en tot later,  Groeten Arjan