39e en 54e Nationaal tegen 3.338 duiven.

Na de zware vluchten van Barcelona en St.Vincent was het afgelopen maandag inkorven voor Nationaal Marseille.

Een prachtige klassieker vanaf de zuid-oost lijn, welke voor mijn duiven 1042 km vliegen zou betekenen. (als ze het in rechte lijn zouden doen)

De duiven zijn de laatste weken in prima doen, en dat resulteerde in mooie uitslagen op Agen, Ruffec, Barcelona, en St.Vincent, dat gaf de baas ook voor deze vlucht vertrouwen. Echter het seizoen is zwaar, en na de herstart op de vluchten in 2018 merk ik dat ik in de breedte nog lang niet terug ben als het niveau van voor de verkoop eind 2014. We maken al weer mooie uitslagen, er zitten her en der al weer knappe duifjes, maar in de breedte is het nog niet alles. (Zeg maar)

In de jaren 2011,2012, 2o13, en 2014, kon ik iedere week inkorven met een ploeg duiven met daarin 2/3 of meerdere bewezen topduiven. Maar we zijn nog “jong” dus bouwen we rustig maar serieus verder aan Beens2.0

Marseille werd gelost met twee dagen uitstel, en dan is het altijd maar afwachten wat het met de duiven gedaan heeft.  Denk dat de schoonmaak ploegen veel zo niet heel veel slagpennen in de manden zullen vinden.

Gisteravond was het lang wachten op de aankomsten , en toen ze kwamen vielen ze niet dik. De snelste gisteravond en achteraf de winnaar werd “Onze Jeroen” van Heumen uit Oss. JEROEN ! klasse man gefeliciteerd, het is je gegund jongen.

Op eigen hok werden we toch ook weer blij gemaakt met twee mooi vroege aankomsten. Om 7:25 uur en 7:45 uur melden de eerste twee duifjes zich, goed voor zoals het nu lijkt de 39e en 54e Nationaal tegen 3.338 duiven.

Ik ben er blij mee, ook al had ik graag 38 plekjes eerder begonnen.