De duiven zijn niet fit, dus moeten we pas op de plaats maken. (dieptepunt)

Daar waar bij de thuiskomst van de St.Vincent duiven de alarm bellen al moeten gaan rinkelen, gingen we toch nog even Pau inkorven met 30 stuks. Achteraf een domme beslissing met de nodige gevolgen.

Bij de thuiskomst van de St.Vincent duiven zag ik al dat ze het moeilijk hadden gehad, maar dacht ik op de avond van; 5 vd 6 op de lijst, nog een “keurige 37e Nationaal”  zo slecht kan het toch niet wezen Arjan !    Als je dat maar vaak genoeg tegen jezelf zegt dan ga je het zelf wel geloven.

Echter de ploeg van Pau bevestigde wat ik zelf niet had willen zien! De duiven zijn niet goed.

De duiven blijken last te hebben van een flinke luchtweg infectie die erg diep zit. Tijdens de voorbereiding ergens opgelopen, en door de weersomstandigheden oosten wind er flink diep in geduwd. Het gekke is op de korte inspeel vluchten kwamen ze prima als ploeg naar huis zonder grote verliezen etc.

Echter bij zware inspanningen blijken ze er  nu ineens flink last van te hebben.

We moeten dus gedwongen Agen en Ruffec overslaan, wat echt aanvoelt als een mokerslag! ook de deelname aan Barcelona staat op de tocht…………….  Het welzijn van de duiven gaat voor, en dat is best lastig om te doen. Maar wel het enige juiste wat we als liefhebbers behoren te doen voor onze duiven.

Wat kan je op dit soort momenten je als melker toch een prutser voelen.  Het gebeurd voor je ogen, je zit er niet kort genoeg op, en laat het gebeuren. De duiven niet kunnen spelen is me nog niet eerder overkomen, maar blijkbaar moet alles de eerste keer zijn.

Je laat je een beetje inslaap sussen daar er op St.Vincent en ook nog op Pau nog best redelijk op tijd geklokt werd, maar de duiven vertellen je toch een ander verhaal.

De conclusie, erg dure foutjes van de melker met nodige verliezen als gevolg, en met als eindresultaat dat we nu zelf moeten passen midden in  het marathon seizoen.

We zijn gisteravond gestart met kuren, en volgende week kan ik de neststanden van de 90 jaarlingen gaan verbreken, alle inspanningen voor niets geweest. Door “weg te kijken” het weekend van de 1e grote test van de jaarlingen om zeep geholpen.

Iedereen die wel mee heeft suc6 op Agen en Ruffec,  groetjes van een prutser ……….