Eerste drie duiven spelen de 6e, 7e en 29e Nationaal tegen 6.257 duiven.

Een vlucht die mij lang bij zal blijven. Helaas ondanks de vroege duiven toch in negatieve zin. Ik heb zelden z’n nare smaak over gehouden van een wedvlucht waarop het mis ging als op deze vlucht. Ik ben in het verleden al menige duif verspeeld die het predicaat TOP duif verdiende en daar kan ik altijd prima mee dealen. Want inkorven betekend dat je ze kwijt bent, en je mag hopen dat ze terug arriveren. Inkorven betekend voor mij ook loslaten, je favorietjes overdragen aan andere mensen in de hoop dat ze er net zo goed voor zullen zijn als jij zelf.

En dat is best al wel eens fout afgelopen daar het moment van een lossing niet helemaal goed uitpakte, of dat het weer toch wat minder goed was dan verwacht tijdens de lossing. En dat is een onderdeel/risico van ons spel. Vluchten van 1000 km of meer, dan is het soms hopen dat het net allemaal goed uitpakt.

Afgelopen donderdagavond schreef ik al dat het er voor morgen (vrijdag) niet gunstig uit zag, en dat Narbonne niet gelost zou kunnen worden op vrijdag. Op vrijdag morgen de duiven die thuis waren laten trainen, en toen ineens kwam de telefoon tot leven. Narbonne 7:20 uur gelost, en dat vergezeld met plaatjes van radar en buienradar dat het om 7:15 uur al machtig slecht weer was net boven Narbonne, de gehele vlieglijn was geblokt, door heftige buien en regenzones.

Hoezo gelost ?  zelfs een klein kind met enig verstand zou snappen dat het niet goed zou gaan. De duiven zo kort voor slecht weer te lossen, voordat ze zelf goed konden vertrekken en richting konden pakken gaat nooit goed. (zelfs niet van een trainingsvluchtje dichtbij huis)

Als melker denk je dan al gauw, WAAROM, WAAROM, WAAROM, zaterdag leek een prima dag om te lossen ! waarom dan tegen beter weten in lossen met slecht weer heel dicht in de buurt van de losplaats. Op de filmpjes van de lossing kan je al zien dat het weer onstuimig aan het worden was, en de radar beelden gaven aan dat het echt slecht weer zou worden even verder op.

Nu horen foutjes maken bij het nemen van beslissingen, maar kiezen terwijl je weet dat de kans dat het mis zou gaan 95% zou zijn. is geen fout. Maar bewust een domme keuze ! spelen met het vertrouwen van de liefhebbers, en de toekomst van onze duifjes en onze sport. Alleen maar verliezers levert het op, zelfs bij de winnaars !

Is deze inrichter nog wel vertrouwd om je duiven aan over te leveren?  snappen ze wel wat ze aanrichten ? man man man wat voelt dit fout en moedwillig de duiven in de loterij stoppen. Ze moeten zich schamen !

Op eigen hok,  25 duivinnen mee, waaronder 24 jaarlingen. de meeste hadden hiervoor met redelijke gemak de vrij makkelijke vlucht vanuit Agen (1040 km) afgewerkt.

Na lang wachten vielen er om 11:41 uur, 11:47 uur, en 12:47 uur drie vroege duifjes op de klep. Goed voor de 6e, 7e, en 29e Nationaal. Iets om blij mee te zijn, maar de vele lege plekjes drukken de euforie tot onder het vriespunt.  Machtig, wat balen !

Onderstaande de stamkaarten van de 3 vroege duifjes.

Proficiat voor Chris de Pauwe die de vlucht heeft gewonnen, helaas zijn de meeste melkers op deze vlucht de dupe geworden van echt verlies.